duminică, 25 octombrie 2009

Ciorba taraneasca

Ingredinete:
  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 mana fasole pastai
  • 1/4 varza mica
  • 2 cartofi
  • 2 rosii
  • 1 legatura de marar
  • 1legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • sare
Mod de preparare:
  1. Taie carnea de vaca in bucati potrivite si pune-o la fiert într-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba, aduna spuma de cate ori este nevoie, dupa care presara sare.
  2. Adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si spre sfarsit varza, cartofii si rosiile, sau o lingura cu bulion de rosii. Lasa sa fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul.
  3. Separat, fierbe 1 l de bors, dupa care strecoara-l si toarna-l in oala in care fierbe zarzavatul.
  4. Adauga apoi frunze de leustean, patrunjel si de marar tocat marunt. Potriveste gustul de sare si mai lasa sa mai dea cateva clocote.
  • Drege ciorba cu 2 linguri cu smantana batuta bine cu un galbenus. E multa mai de licioasa!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu