duminică, 25 octombrie 2009

Ciorba de linte

Ingrediente:
  • 300 g linte
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi
  • 1 telina
  • 1 ardei gras
  • 5 rosii sau o cutie cu rosii in bulion
  • 1 legatura de leustean
  • 500 ml bors
  • sare
  • ulei
Mod de preparare:
  1. Spala bine boabele de linte in apa rece, dupa care pune-le la inmuiat pana a doua zi.
  2. A doua zi scurge lintea si pune-o la fiert in apa, atat cat sa o acopere. Cand apa incepe sa clocoteasca, scoate lintea cu ajutorul unei spumiere si pune-o sa fiarba intr-o oala cu 3 l apa fierbinte si sare.
  3. Cand lintea incepe sa se inmoaie adauga ceapa, morcovul si telina taiate cubulete. Cand lintea si zarzavatul sunt aproape fierte adauga rosiile oparite, decojite si zdrobite cu furculita si ardeiul curatat de cutor si nervuri si taiat cubulete.
  4. Potriveste gustul de sare si acreste cu bors, dupa gust. Mai lasa sa dea cateva clocote si aromatizeaza cu verdeata tocata fin.
  • Dupa ce ai oprit focul scufundă timp de 5 minute 2-3 fire de frunze de telina. Ciorba va capata un gust mai aromat.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu