Ciorba de perisoare
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 telina
- 500 g rosii
- 2 ardei grasi
- 1 ceapa
- 100 g pasta de tomate
- 1 l bors
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
Pentru perisoare:
- 500 g carne tocata de pui
- 2 oua
- 3 linguri cu orez
- 2 felii de pâine
- 1 ceapa
- 1 legatura de patrunjel
- 1 legatura de leustean
- sare
- piper
Mod de preparare:
- Taie zarzavatul pentru ciorba in bucati potrivite si pune-l sa fiarba in 2 l de apa cu putina sare.
- Intre timp, amesteca carnea tocata cu orezul fiert, ouale, pâinea inmuiata in apa si stoarsa, ceapa si verdeata tocata marunt, sare si piper.
- Din aceasta compozitie modeleaza cu mâna uda perisoare mici si pune-le la fiert in oala cu zarzavat. Adauga apoi rosiile decojite si pasta de tomate.
- Lasa sa fiarba la foc potrivit. Spre final, acreste ciorba cu borsul fiert separat si strecurat. Serveste cu verdeata tocata deasupra.
- Pentru ca suntem in sezonul rece si rosiile sunt foarte scumpe, inlocuieste-le cu rosii decojite la cutie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu