duminică, 25 octombrie 2009

Ciorba de dovlecei umpluti

Ingrediente:
  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 3 rosii
  • 6 dovlecei tineri
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 legatura de leustean
  • sare
Pentru umlutura:
  • 800 g carne de porc cu os
  • 1 felie de paine
  • 2 linguri cu orez
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • sare
  • piper
Mod de preparare:
  1. Pune la fiert ceapa, morcovul si patrunjel, taiate marunt.
  2. Intre timp, curata dovleceii de coaja, taie-i pe jumatate si cu ajutorul unei lingurite scoate miezul. 
  3. Indeparteaza carnea de pe os si trece-o prin masina de tocat impreuna cu miezul de paine muiat si stors bine. Adauga orezul ales si spalat bine, oul, ceapa tocata marunt, un praf de sare, piper si patrunjelul tocat. Osul pune-l in oala cu zarzavat.
  4. Umple apoi dovleceii si asaza-i usor in oala. Daca mai ramane umplutura, poti sa pregatesti perisoare, pe care pune-le la fiert odata cu dovleceii umpluti. Lasa sa fiarba la foc moderat.
  5. La final, acreste ciorba cu borsul fiert separat. Aromatizeaza cu leustean tocat fin.
  •  Drege ciorba cu 2 linguri cu smantana batuta bine cu un galbenus.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu